Hallo, ik ben Nederlander

Mijn naam is Peter

Mijn naam is Peter

Mijn naam is Peter

image39

Mijn hobby is munten verzamelen en ik koop en verkoop ook klein antiek. Ik woon in Denemarken maar dat is niet zover weg en ik kom regelmatig naar Nederland

Op deze website:

Mijn naam is Peter

Mijn naam is Peter

image40

BELANGRIJK! Alles is in vrije circulatie EU landen. Als je buiten EU koopt in USA, Canada, Australië, China of Rusland dan komen er HOGE kosten bij. Import en handling maar voor silver ook nog volledige BTW. Daarom is hier kopen zo de moeite waard. 


Kontante inkoop

Mijn naam is Peter

Hoe meer je koopt...

image41

Ik koop munten of hele verzamlingen, niets is teveel of te duur, als het maar de moeite waard is. Klanten vinden speciaal voor Buitenlandse munten, daar ben ik goed in. Dus als u iets te koop heeft, stuur even een mailtje!

Hoe meer je koopt...

Een fantastische hobby

Hoe meer je koopt...

image42

Hoe lager de prijs. Ik geef graag korting voor grotere aankoop.

Een fantastische hobby

Een fantastische hobby

Een fantastische hobby

image43

Met Bitcoin lijkt een eind te komen aan echt geld. Nu bestaat 98% van het geld alleen nog op Internet. Ik geniet ervan om nog elke dag nieuwe munten te leren, daarna heb ik er geen moeite mee om ze weer van de hand te doen.

Gratis waardering

Een fantastische hobby

Een fantastische hobby

image44

Heeft u een collectie waarvan u de waarde wil weten of behoefte aan advies hoe en waar te verkopen? Ik sta graag klaar.

Lees wel even onderaan de pagina. hoe je zelf kan voor.-waarderen...

Neem even contact op!

Stuur mij een mailtje, ik geef snel antwoord!

Denemarken is een prachtig vakantieland en we hebben een vakantiehuisje te huur direct aan zee.

Locatie Kalundborg ligt zo'n 90 minuten van Kopenhagen

We hebben zee, bossen en golfbaan op minuten afstand.

mintage999

4400 KalundborgDK

0045 20 33 90 44

Åbningstid

Mon

09:00 am – 05:00 pm

Tue

09:00 am – 05:00 pm

Wed

09:00 am – 05:00 pm

Thu

09:00 am – 05:00 pm

Fri

09:00 am – 05:00 pm

Sat

Closed

Sun

Closed

Pre waardering, dat kan je zelf doen!

image45

Wat is een collectie nu eigenlijk?

Ik hoor vaak: "Ik heb een munten collectie gekregen van mijn overleden (groot) vader. Het ligt in zo'n mooi sigarenkistje...."

Dat is geen collectie van een verzamelaar, het zijn munten die in de regel geen waarde hebben. Anders lagen ze niet in een kistje.

 IN DE REGEL! want onlangs kreeg ik zo'n kistje te waardering van een man die het op zolder had gevonden: "Niks waard toch?" Vroeg hij. Ik bekeek zo'n tachtig munten en inderdaad, op een of twee die matig waren na was de rest volkomen waardeloos. Toen vond ik in een plastic mapje een zilveren Rubel van 1841 in prachtige staat. Die man kon ik verrassen met een leuk bedragje, hij was dolblij.

Pa heeft alles verkeerd gekocht?

Dan was vorig jaar een waardering van een collectie waar echt heel veel geld in was gestoken. Deze man kocht elke week wel een of twee munten bij de locale handelaar en stopte bij elke munt een verslagje wanneer gekocht en voor welke prijs. Dus werd pijnlijk duidelijk dat qua investering de collectie enorm in waarde was gedaald. Gekocht voor 650 gulden was nu 35 euro waard. Was Pa zo dom? Wel, als Pa destijds had kunnen voorspellen dat Bitcoin zou komen en dat we bijna geen echt geld meer zouden gebruiken, dan was hij opgesloten in een gekkengesticht. Dus nee, hij was heus niet dom. Achteraf beter weten is gemakkelijk. Er zijn gevallen waar de waarde is gestegen, soms zelfs verveelvoudigd.

Minder verzamelaren, EN andere verzamelingen

In plaats van Netflix te kijken, verzamelde mensen vroeger van alles. Sigarenbandjes, suikerzakjes, luciferdoosjes, postzegels en munten en bankbiljetten. We dachten toen dat alles in waarde zou stijgen omdat er steeds minder van zou zijn. Dus kon je niet fout kopen. Dat blijkt helaas niet waar. Postzegels die duur waren kan je nu weggooien, slechts enkele hele ouden hebben waarde. En die waren destijds ook al duur, maar stegen toch nog in waarde. Zilveren tientjes, vijftig guldens en zelfs gouden tientjes daar zijn er in de regel zoveel van geslagen dat ze alleen nog smelt waarde hebben. Die overigens in het geval van goud wel enorm is gestegen. Tegenwoordig wil men vaak bijzondere munten met heel andere technieken, reliëf, foto's, kilo's zilver of met goud en diamanten (geen grapje, ik verkoop ze echt).

Geef mij maar vijftig euro en ik ben tevreden!

Ik waardeerde een kleine collectie ( zo'n 700 stuks is namelijk klein te noemen) van veel grote zilveren munten en de eigenaar zei dat hij tevreden was met 50 euro voor alles. Het was niet alleen veel meer waard, maar ik vond in de collectie een aantal gouden munten. Deze man kreeg zo duizenden euro's in plaats van vijftig. Hij was stomverbaasd want het verschil tussen vergulde munten en echt goud is nu eenmaal niet te zien. Dat moet je weten..

Kort en goed

Munten mogen liefst verzameld zijn door iemand die voor kwaliteit ging, die altijd het beste van het beste kocht zonder op geld te letten. Wat destijds matig was is nu in de regel waardeloos. Een verzameling met waarde  ligt netjes in boeken, meestal op leeftijd, soort en land. Ouder is in de regel beter omdat na 1900 men munten ging slaan met het doel om te verzamelen en daar is weinig belangstelling voor. Als je een mooie munt hebt waar 3 gulden op staat van Willem I, dan kan die de waarde van een collectie ophoog brengen, laat staan als het een hele serie is met opvolgende jaren. Verzamelaars met klein budget kochten namelijk alleen goedkope jaren, waar de oplage hoog was, de echte collector wilde alle jaren hebben, ook de zeldzame.

Veiling of directe verkoop?

In de regel zijn veilingen duur en bieden te weinig zekerheid. Ik zie vaak munten verkopen onder smeltprijs en  dan kan ik veel betere prijzen bieden. Een veilingbedrijf komt met een waardering, en de startprijs is 50-60% daarvan. Als er maar één bieder interesse heeft  is dat tevens de eindprijs en daar gaat hun commissie nog vanaf. De koper moet nog zo'n 25% over de som betalen en wil dus vaak niet meer bieden, want hij trekt dat bedrag af van de waarde. Totaal gaat een veiling bedrijf met 45-50% aan de haal. Het blijft natuurlijk heel gecompliceerd maar ik kan vaak aan een paar foto's al zien of het de moeite waard is. om direct te kopen of toch te laten veilen. In bepaalde gevallen hoef ik minder te betalen en kan minimum prijs bedwingen. Maar de realiteit is dat ik bitter weinig koop of verkoop op veilingen vanwege die kosten..